De eerste ploeg komt volledig tegen de gang van het spel op een 1-0 achterstand, en even later wordt het werd zelfs 2-0. Niet dat Real geen kansen creëerde...er waren er een karrevracht en ze werden stuk voor stuk gemist. Het is El Kharroubi die de aansluitingstreffer kan binnen tikken na de perfecte voorzet van Zerouali. De gelijkmaker valt meteen na de rust, na een geweldige verre trap van wie anders dan Mouhcine Zerouali. Even later komt Real zelfs voor de eerste keer op voorsprong, Zerouali die perfect past op El Kharroubi: 2-3.

Maar de gelijkmaker blijft niet lang uit, Malle hijst zich weer naast Real Noorderwijk na een owngoal. En toch zijn het weer de bezoekers die op voorsprong komen, deze keer via Kherouach! 3-4. De thuisploeg hangt in de touwen en staat dan al op 5 fouten en laat zich toch nog verleiden tot foutief afstoppen: 10m trap, gemist door Aziz Lagouireh.

Malle komt op drie minuten voor het einde op gelijke hoogte: 4-4 en even later zelfs op voorsprong: 4-5. Zerouali, in de 2e helft een ware gesel voor de thuisploeg wordt wederom foutief gestopt door de Malse verdediging, de scheidsrechters blijven blind en doof....geen nieuwe 10m trap voor de bezoekers, integendeel, na provocerend gedrag van de thuisafgevaardigde krijgt slachtoffer Zerouali een tweede gele kaart onder de neus geduwd.

Zelfs de Malse supporters begrepen er niets meer van. Heel veel ongenoegen in de tribunes, scheidsrechters hebben blijkbaar nog steeds niet door dat supporters neutrale arbitrage vragen, onopvallend en objectief! De spelers op het terrein zijn de hoofdrolspelers en verdienen alle aandacht, niet die mannen in het rood of geel of groen...

Jammer genoeg werd vandaag weer maar eens gedemonstreerd hoe details een wedstrijd kunnen beslissen. Eén van de beste spelers uit eerste klasse, een lust voor ieder oog, een wandelende promotie voor Futsal...wordt vandaag geprovoceerd, zwaar aangepakt en zelf met rood naar de kleedkamers gestuurd ondanks de letsels op zijn heup...Shame on you referees! Tumult en spelers en scheidsrechters trokken dan maar richting kleedkamers, daarna moest er dan toch nog 2 minuten worden gespeeld blijkbaar. Malle met zijn fanfare en dj won met 6-4, verdere commentaar is overbodig.

Nog een voetnoot...verleden seizoen tijdens onze kampioenenmatch, werd ons door dezelfde scheids als vandaag, verboden om muziek te spelen tijdens de wedstrijd...vandaag speelde de fanfare en zelfs de dj vaak tegelijkertijd... Iemand daar een uitleg voor? Gedegouteerd door wat vandaag en in sommige andere wedstrijden is gebeurd. Dit is niet wat Futsal nodig heeft.

Real Noorderwijk speelde met David Morant, El Kharroubi, Bouyakoubi, Soussi, Lagouireh, Kherouach, Abderrahim, Scheerens, Caers, Arnoets, Zerouali en Van Bael.

Beloften: 1 – 1

De eerste helft was het aftasten en zoeken, bij de rust was het dan ook nog 0-0. De tweede helft wordt er meer met open vizier gevoetbald. Beide keepers eisen de hoofdrol op en voorkomen menig doelpunt. Caers opent de score voor de youngsters van Real, Malle kan langszij komen omdat een fout op Caers onbestraft bleef. Einduitslag 1-1.

Real Noorderwijk speelde met: Davy Van Bael, Jasper en Ward Vivijs, Joren Jennes, Joren Lambaerts, Niels Caers, Rik Janssens, Smail Bahloul, Aziz Lagouireh, Noureddine Soussi, PJ Hendrickx en Yannick Arnoets.  Carina Luyten / N.